fgfghg

Представи си, че си Дженифър Анистън…

Преди 12 години си щастливо омъжена за един прекрасен рус 39-годишен мъж, който много жени по света желаят. Един ден съпругът ти отива на работа и няколко месеца по-късно разбираш, че той се е влюбил в колежката си. Която между другото е невероятно красива и сексапилна жена…

Е, какво правиш в такъв случай?

Развод. Агония. Дълго лутане в самоанализи каква е била причината той да си тръгне от теб заради нея…

И най-вече разяждащата те мисъл “Колко ли е доволна онази, другата, че ми го е отмъкнала!”

angelina-jolie-1

Кармата и законът на вселената работят. Но тук, в такива житейски ситуации, не бива да ги задействаш. Защото не е редно.

Болката на една жена не бива да е щастие за друга!

Говоря по темата, тъй като след като Брад Пит и Анжелина Джоли (има ли смисъл да описвам кои са те, след като със сигурност знаеш) обявиха, че се развеждат, 5 минути по-късно социалните мрежи бяха пълни с картинки на Дженифър Анистън, бившата половинка на Брад, която сякаш отбелязва лична победа, сякаш кръговратът на живота се е задвижил на нейна страна и сега Пит и Джоли са наред да страдат.

Е, да, ама не!

p_147639

Вероятно някога мъж е изневерявал с теб. Дори да не го знаеш. Вероятно някога ти си изневерявала на мъж. Напълно съзнателно.

Понякога хората се влюбват в непознат, докато са във връзки с неправилния човек. Понякога разбиват семействата си. Понякога изневярата се случва просто ей така, без замесена бивша или бъдеща карма.

Животът е тук и сега, на всеки може да се случи да се увлече повече от препоръчителното в игрите на съдбата.

Грозно е, когато любовта между двама умира, да се намесват стари истории.

Ако си играла ролята на „другата“, най-вероятно нито ти си била щастлива, нито официалната половинка на прелюбодееца. Ако по време на твоя връзка, си търсела страстта навън, със сигурност тези объркани взаимоотношения са ти били в тежест. И никой около теб не е бил изцяло щастлив.

angelina-jolie-2014-hd-wallpapers

Истината е, че всяко щастие по един или друг начин е изградено върху нечие непознато нещастие. Дори и да не подозираш за него.

Но когато една жена подава документи за развод, защото според нея мъжът ѝ има проблеми с алкохола и наркотиците, сериозно, ти би ли се зарадвала? Ами, ако тази жена не е Джоли, а е твоята приятелка, колежка, съседка – това би ли те развеселило?

Драмата в човешките отношения е общовалидна за всички – независимо дали си Катерина от Ловеч или Анджелина от Холивуд.

Тъжно ми е как всички нападат Бранджелина. Макар да не ги харесвах особено, мисля, че тяхната връзка беше очарователна, отдадена и те наистина бяха съвършени един за друг.

А обвиненията “Така им се падаше!” ме карат да вярвам, че вселената разделя хората, за да даде зрелище на любопитните…

834669-jennifer-aniston-wallpaper

Самата Дженифър Анистън също преживява нещо подобно, поставяйки началото на връзката с настоящата си половинка Джъстин Теру. Когато Джен и Теру “се забиват”, Джъстин все още е обвързан с предишната си приятелка, с която са били заедно цели 14 години!

Не вярвам, че Анистън се е радвала за развода на бившия си мъж.

Просто защото не мога да повярвам, че аз, ти, ние, жените, ще се зарадваме на нещастието на човек, когото сме обичали някога…

И дори да е разбил сърцето ти, дори да те е напуснал заради друга жена, вероятно с времето си осъзнала, че това е бил правилният път, за да развиваш емоционалната си интелигентност.

angelina-jolie-hedi-slimane-01

Връзките винаги ще имат начало и край. Любовта винаги ще стига до едно място, когато няма да ти е достатъчна да продължиш напред. Така е устроен човешкият алгоритъм. Това, разбира се, не означава, че истинската обич не съществува и ти няма да я откриеш.

Джоли и Анистън ли? Вероятно без Брад ще им е по-добре. Сигурно така е било писано за тяхно добро. Без злорадо величие коя кого е “откраднала” от другата, и коя “си го е получила” 12 години по-късно…

Изневери винаги ще има. Винаги ще има и жени, които те превъзхождат. Винаги ще има господа, заради които може би ще си струва да изневериш мъжа си. Или не.

Ако нещо от тези неща се случи и те извади от зоната ти на комфорт, приеми го като знак – че така е трябвало да бъде…

Но нека никога, никога, никога не се радваш на болката на друг човек. Моля те.

94330_szavyjennifera

Защото щастието привлича щастие, а агонията – още повече тъга…

И което от двете усещания поощряваш, именно то ще се материализира в живота ти занапред.

Реклама

Болката на една жена не е щастие за друга…

Едно мнение за “Болката на една жена не е щастие за друга…

  1. Pingback: О, родна реч, омайна, сладка, бедна на любовни думи – Vita Morena

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s