Поредицата „Български исторически приказки и легенди“ се увеличи с още две книги, посветени на емблематични лица и събития от родната история. 

Сладкодумният разказвач Любомир Николов спира писателското си перо на знакови исторически моменти, които запознават децата с ханове и царе, с битки и победи, с мигове на изпитания и на триумф.

Books1

На достъпен и увлекателен език авторът поднася ключови моменти от славното минало на България и среща любознателните читатели с исторически личности, които са се прославили с делата си отвъд границите на България и с които всеки българин трябва да се гордее.

Четейки техните истории, децата ще научат, че също като приказка историята на България е скътала мъдростта на вековете, нашепва за славни времена и смели герои, предупреждава и носи поука.

В третата част от „Български исторически приказки и легенди“ Любомир Николов разказва за триумфалната победа на хан Крум над император Никифор I; за твърдия, но справедлив характер на княз Борис I и възкачването на престола на цар Симеон; за смелия и самоотвержен знаменосец Никола Корчев, който опазил Самарското знаме в люта битка между българското опълчение и турската войска.

books2

Четвъртата книга от „Български исторически приказки и легенди“ среща читателите със семейството на Иван Вазов и разказва за тяхната грижовна майка Съба Вазова, която е възпитала синовете си в любов и уважение към родината; за легендата за съкровището на катарите, за което се говори, че е скрито по нашите земи; за приноса към космонавтиката на българина Иван Ночев – изобретател на двигателя на лунохода, благодарение на който са направени първите човешки стъпки на Луната. 

За автора:
Любомир Николов е писател с повече от 50 приказки зад гърба си, преводач на култовия труд „Властелинът на пръстените“ и автор на десетки книги-игри под псевдонима Колин Уолъмбъри. Сред последните му постижения са чудесният нов превод на „Малкият принц“ и веселата книжка „Азбучни гатанки“, отличена с второ място на конкурса „Бисерче вълшебно“.

Реклама

Българската история и герои представени по увлекателен за децата начин в нова книжна поредица

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s