Вероника като много други тийнейджърки мечтае за идеалната любов, но не очаква, че тези мечти ще се сбъднат, защото няма идеална любов, а и тя е песимистка. Или реалистка.

Достатъчно е че те има

Убедена е, че няма как да ѝ се случи нещо толкова прекрасно. Животът я е научил, че на хора като нея не им се случва нищо хубаво. Но попада на романа „Здрач“ и в нея се загнездва мечтата за голямото, невероятното чувство и за принца, твърде съвършен, за да е истински.

Идеалното момче се ражда във въображението ѝ и живее във виртуалния свят, в нейния блог. 

Дали обаче действителността може да прилича на мечтите? Какво става, когато в истинския живот тя среща изведнъж трима изключителни мъже – Филип, актьор и изгряваща звезда, изпълнения с емпатия Марек и Пьотр, психолог, готов да ѝ помогне със съветите си в интернет?

Кого да избере? Дали тази книга е поредната приказка за Пепеляшка, или по-скоро за Бриджит Джоунс, която се влюбва в неподходящия мъж, докато истинската ѝ сродна душа всъщност вече е до нея? 

Известната полска авторка Малгожата Гутовска-Адамчик е успяла да създаде вълнуващ, небанален, дълбок роман, засягащ съвременни проблеми, впрочем не само младежки – съперничеството, необходимостта да си „някой“ в очите на другите, желанието да бъдеш обичан.

Романът е номиниран за престижния Каталог на най-добрите детско-юношески книги на годината в света „Бели гарвани“, а у нас излиза в превод на Милена Милева с логото на издателство „Емас“ и награждаваната им поредица „Европейски разказвачи“.

За автора
Малгожата Гутовска-Адамчик вече е известна на българските читатели с друг актуален роман за тийнейджъри, „13-а пряка“, в който отново говори за съвременните взаимоотношения и търсения на тази възраст с изненадваща точност и разбиране.
По образование Малгожата е историк на театъра, по призвание – писателка. Авторка на повече от десет романа и много сценарии. Учителка по полски и латински. Съсобственичка на фирма. Авторка на бестселъра „Сладкарница „Амур“, замисълът за който отлежавал повече от 20 години.

fot. Robert Gutowski

Майка на двама сина (Мачей – комик, и Пьотр – композитор) и съпруга на един мъж (Войчех Адамчик – театрален и филмов режисьор).
Изпълнена с топлота и спонтанност, с чувство за хумор, със здравословна дистанция към самата себе си и любопитство към хората. Колекционира странни фамилии и чашки за кафе, цени добрата кухня, любител градинар. Обожава кучетата и книгите. Купува по много книги наведнъж и вечно смята, че чете прекалено малко.

Реклама

Какво всъщност означава „идеална любов“ и възможна ли е тя?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s