Пространството насърчава  родителите да прекарват смислено и пълноценно време с децата си извън обичайната среда

Тази събота (01 септември) София ще се сдобие с ново и алтернативно място за малки и големи.

“Малки приказки” e пространство, създадено с много внимание за нуждите на съвременния родител и неговото креативно и любопитно дете. Вратите отварят в 11:00, а очакванията включват: домашни десерти, крафт бири, уникална детска инсталация и изненади. Локацията е в квартал “Изток“ – ул. “Методи Попов: 1, близо до парка.

Зад проекта стоят две млади семейства, които в търсене на комфорт, забавления и пълноценно прекарано време с децата си осъзнават липсата на подобно пространство в столицата, място, където грижата е споделена, а връзката насърчена.

Malki prikazki 2

В “Малки приказки” родителите са насърчени да прекарат смислено време с децата си извън обичайната среда. Пространството стимулира активно взаимодействие и позитивно общуване между малки и големи и изграждането на здрава връзка дете-родител, която е ключова за емоционалното, физиологично, когнитивно и социално развитие на детето.

В ядрото на инициативата е семейното кафене, специално създадено да функционира като място за хапване и игра, с подходяща обстановка и асортимент от храни и напитки. Това е пространство, в което детето има свободата да се движи, играе и да опознава други връстници, а родителят да се възползва от възможността и лукса да замени семейната среда, да излезе от ежедневната рутина и на спокойствие да изпие едно кафе, да прочете вестник или списание, да се социализира с други родители, а защо не дори и да свърши някоя работа на лаптопа си. Това пространство също освобождава родителя от стреса да мисли с какво да нахрани детето си (а и себе си), защото то предлага храна, която е замислена за децата, но и с отношение към родителя.

Malki prikazki

Наборът от допълнителни услуги – лекции, дискусии, рождени дни и семейни празници, работилници и ателиета, почасова грижа, магазинче, зона за почивка – допринасят за едно наистина пълноценно родителство и безгрижно детство.

Екипът на “Малки приказки” ще организира два пъти в месеца разговори, лекции, дискусии на теми, свързани с майчинство, родителство, първа помощ, хранене, възпитание, образование и всякакви други подходящи теми.

Целта на тези събития е да се стимулира среда на ангажираност от страна на родителите, те биват провокирани и подпомагани в осигуряването на адекватна грижа както за децата си, така и за себе си. За да има повече образовани, щастливи и добри хора, вършещи смислени дела.

Реклама

Ново място за деца и родители отваря врати в София

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s