Десетки участници от Града на тепетата се включиха в курсовете за любители
пекари и сладкари, организирани от най-популярната марка брашна в България –
„София Мел“.
Практическите курсове от Академия „Изпечи с любов“ се проведоха на 10 и 11 март в „Университет по хранителни технологии“ гр. Пловдив. Под
наставленията на специалисти от университета, участниците имаха възможността да усвоят иновативни и традиционни похвати при приготвянето на солени и сладки печива.
Пловдив е четвъртият град от кампанията Академия „Изпечи с любов“. В
модерната производствена база на университета, участниците се запознаха с
основните правила при работата с професионални уреди за заместване,
разбъркване, оформяне и печене.
Гостите се запознаха и със стъпките, които трябва да следват при приготвяне на печива в домашна среда, като се научиха как да работят с тесто и разнообразни смеси за сладкарски изделия.
Всеки един от участниците замеси, оформи и изпече сам предвидените рецепти от страна на организаторите.
Инициативата на „София Мел“ има за цел да обърне внимание на създаването
на добра хранителна култура и използването на качествени продукти в дома.
Кампанията акцентира и върху възможността любители пекари да се почувстват като майстори-готвачи и забавлявайки се да се запознаят и изпробват традиционни и иновативни техники при приготвянето на печивата.
Вторият сезон на Академия „Изпечи с любов“ продължава с курсове в София
на 24 и 25 март. Всеки, който желае да участва в Академията, има възможност
свободно да се регистрира за участие в предстоящите курсове. Кандидатите трябва да отговарят на условията и правилата, които са публикувани на
http://www.sofiamel.bg/academy.