Анализаторите в Goldman Sachs изчисляват, че световната козметична индустрия (която се състои от продукти за грижа за косата на стойност 38 милиарда долара, продукти за грижа за кожата на стойност 24 милиарда долара, грим на стойност 18 милиарда долара и парфюми на стойност 15 милиарда долара) нараства с до 7% годишно – растеж, два пъти по-висок от този на брутния вътрешен продукт на държавите в развития свят.

Светът на козметиката е не по-малко иновативен от този на високите технологии и съвременният потребител често се оказва в ролята на Алиса, изгубена в лабиринт от обещания, реклами и непонятни наименования.

надя йорданова

Авторката Надя Йорданова

В новата си книга „Как да избираме козметика“ Надя Йорданова предоставя професионални съвети за здраве и красота, структурирани в шест практични глави.

В рамките на 192 страници читателите ще научат как да четат етикети и да правят своя информиран избор, както в най-скъпия козметичен бутик, така и в кварталната аптека.

Откъс можете да изтеглите от тук – Pages from Kozmetika

как да избираме козметика (1)

За автора:
Надя Йорданова е магистър-фармацевт. Завършва фармация през 2014 година и е натрупала опит в аптека, клинични изпитвания и като козметичен представител. Желанието ѝ е да създаде свят, в който потребителите да получават точно това, което желаят, без подвеждане. Интересът ѝ към козметиката се заражда още по времето на защитата на дипломната ѝ работа в Хайделберг, Германия.

В търсене на подходящите продукти за себе си в чуждата страна Надя решава да се посвети на разбиването на митове и лъжи в козметиката, които изсмукват парите и красотата ни. Така се ражда блогът Инфармация, чийто фокус са козметиката и дамското здраве. Макар формално да попада в категорията beauty blogger, Надя предоставя на читателите си една съвсем различна гледна точка към света на красотата и козметиката – тази на професионалист, заинтересуван преди всичко от здравето на потребителя, а не от етикета и марката.

В шестте глави на книгата Надя Йорданова дава изчерпателна информация кои са най-често използваните съставки в козметиката и как работят, както и как да избираме най-подходящия продукт за нашия тип кожа.

Красотата започва от здравето, а то – от информацията.

Реклама

Полезно и приятно: „Как да избираме козметика“

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s