Винаги съм искала да имам красиви, извити вежди като на Марлене Дитрих или Грета Гарбо. Не че като малка съм виждала много филми с тях, но образите им се бяха запечатали в съзнанието им още преди да знам кои и какви точно са тези жени.

Затова в зората на пубертета реших, че трябва да взема в ръце външния си вид и да си оскубя веждите.

Интересното е, че моите вежди изглеждат чудесно и в естествения си вид. Бяха тънки, красиви, но не и извити и изписани. Затова с една пинсета и молив успях да постигна почти задоволителен ефект.

Проблемът идваше от това, че веждите ми от средата си към слепоочията рязко намаляваха. Или казано с други думи – ако не ги попълвах с молив, биха били незабележителни.

И така 15 години – ежедневно рисуване, за да имам така желаните вежди или поне някакви. Единственият недостатък на този метод е, че все трябва да си измиеш грима, а с него и красивите извити вежди.

Когато перманентният грим стана хит, твърдо реших, че няма да се подлагам на подобно нещо и от сателит да се вижда, че веждите ми са фалшиви. Перманентният грим стои забележително агресивно върху лицето и ефектът от него е негативен.

Микроблейдингът обаче е съвсем различна работа! Методът нашумя у нас в последно време и реших да му обърна внимание. Прочетох различни мнения и отзиви, но най-силно впечатление ми направиха снимки „преди“ и „след“ на жени, подложили се на процедурата.

Определено резултатът ми харесваше! Затова и реших да се подложа на професионално и „изрисуване“ на веждите. Насочих се към Мария Петровалиева от MS ART Studio & Microblading.

Най-важното, което трябва да знаете е, че е първо трябва добре да разпитате специалиста, който сте си харесали, за всичко около микроблейдинга. Има голямо значение какъв тип е кожата ви. Например, при мазните кожи резултатът може да не е толкова дълготраен.

Освен това микроблейдинг специалистът ще ви попита важни за процедурата неща, като имате ли алергии или други проблеми. След което ще ви разкаже как протича методът. Ще ви попита и какъв тип вежди искате, след което ще почисти много добре кожата ви и с помощта на линия и молив ще разграфи челото ви като екслеска таблица. Целта на упражнението е да намери начало, среда и край на веждите, както и да нарисува „тестови“ такива, за да се видите предварително.

При мен направихме два варианта – лявата с една извивка, дясната с друга. Харесах си единия вариант и Мария пристъпи към действие.

20031996_1943666579242420_8533483350855773885_n

Аз и веждите ми преди и след процедурата

Трябва да знаете, че самата техника на микроблейдинга е да се правят микроскопични прорези в кожата с помощта на специален инструмент с игли за еднократна употреба, които се запълват отново със специален хипоалергичен пигмент (предварително избрано в подходящ за вашата кожа цвят). Да, това причинява болка, но повярвайте ми, не е страшно. В никакъв случай не може да се сравни с болка при правене на татуировка, например. Усеща се като драскане по кожата, което не е приятно, леко болезнено е, но се търпи без драма. Ако ви дойде в повече, винаги можете да помолите за малка почивка.

Освен това предварително се използва крем, който придава усещане за замръзване на епидермиса и това помага срещу болката.

Също така няма и кръв! След като излезете от салона може да имате леко зачервяване, но нищо повече от това. Няма никакъв проблем да се показвате пред хора, никой няма да се усети, че сте си правили нещо на веждите, освен че те ще изглеждат страхотно!

Когато се приключи с драскащата част, веждите ще бъдат боядисани и ще трябва да поседите с боята към 15-ина минути. С това се цели насищана на цвета.

 

По-важен е периодът след процедурата – две седмици трябва да внимавате много с веждите си. Това означава, че ги миете единствено с вода – никакви измиващи гелове, скрабове, лосиони и т.н. Също така не ги търкате и не ги рисувате с молив, когато се гримирате. Ще ви се даде и специален крем, с който да мажете веждите си постоянно в рамките на тези две седмици възстановителен период.

Ретушът е задължителен, за да имате истински качествен резултат и цялостен завършен вид, който да се задържи година. Всеки организъм е индивидуален, при някой микроблейдингът може да се задържи по-дълго, при други не.

Няколко часа след процедурата веждите изглежда перфектно и няма следа от зачервяване или други проблеми.

 

 

Ретуш се прави близо месец след първата процедура, но вашият микроблейдинг-специалист ще ви консултира най-добре кога да го посетите отново.

Процедурата дава страхотни резултати, тъй като се рисуват косъмче по косъмче, които да попълнят веждите на местата, където е нужно и да не се налага да ползвате повече моливи или сенки за изрисуване.

Ако имате някакви въпроси, то можете да ги зададете на editors@vitamorena.com

Важно е да кажем, че Мария извършва безплатни микроблейдинг процедури за онкологично болни хора! Също така при нея можете да изкарате курс по микроблейдинг, като повече можете да научите ТУК!

Реклама

Половината красота се крие във веждите. Вашите как изглеждат?

Едно мнение за “Половината красота се крие във веждите. Вашите как изглеждат?

  1. Pingback: Лунички с формата на съзведие – новото в козметиката – Vita Morena

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s