ИКЕА  прави още една стъпка за обогатяване на продуктовото си портфолио в сферата на продуктите за интелигентен дом, чрез интегриране на Amazon Alexa, Apple HomeKit и Google Assistant в серията осветление за дома и офиса – SMART LIGHTING.

„С ИКЕА Home Smart отправяме предизвикателство към сложните и скъпи домашни системи за „свързан дом“. Новото стратегическо партньорство с Amazon Alexa, Apple HomeKit и Google Assistant ще ни помогне да отговорим по-добре на нуждите на нашите клиенти и ще улесни управлението на умните продукти за дома“, споделя Бьорн Блок, бизнес лидер, ИКЕА Home Smart.

BJÖRN BLOCK

Бьорн Блок

ИКЕА започва своето пътешествие в сферата на продуктите за интелигентния дом през 2015 г., когато представя устройство за безжично зареждане на мобилни телефони.

През април 2017 г. компанията пусна на пазара в Европа и Северна Америка серия високотехнологично осветление – SMART LIGHTING.

Всички осветителни тела в серията TRÅDFRI  са лесни за инсталиране и не изискват окабеляване или специалист. Те могат да бъдат контролирани чрез дистанционно или чрез приложението TRÅDFRI за мобилен телефон.

SMART LIGHTING гамата предоставя безкрайни възможности за създаване на персонализирани решения за дома и офиса, както и за лесно регулиране на силата и цвета на светлината.

SMART LIGHTING All

80356911 yellow 80349888 white 00356910 black TRЕDFRI dimming kit warm white 30338849 TRЕDFRIE remote control 80338941 TRЕDFRI motion sensor kit white 40337806 FRЕDFRI gateway white 40332210 FLOALT LED light panel with wireless control 30×30 00318292 TRЕDFRI LED bulb GU10 400 lumen wireless dimmable white spectrum 60338452 TRЕDFRI LED bulb E27 1000 lumen wireless dimmable warm wshite globe opal white

Единственото, което потребителят трябва да направи, е да замени старата крушка с тази, която е включена в комплекта TRÅDFRI.

От това лято контролирането на осветлението ще бъде още по-лесно чрез използване на приложенията Amazon Alexa и Google Assistant, които позволяват управлението на други части от дома – термостати, сензори, вентилатори, както и апликацията Home на Apple.

От компанията обещават, че тепърва ще развиват продуктовото си портфолио в тази сфера, позволявайки на потребителите да създадат собствени решения за „интелигентен дом“, чрез различни стратегически партньорства и обогатяване на продуктовото си портфолио.

„Смятаме, че високотехнологичните решения за дома трябва да бъдат достъпни за всички. Ще продължим да работим с други лидери на пазара, за да направим това възможно“, коментира Жанет Скйелмоуз, бизнес мениджър, ИКЕА Home Smart.

 

Реклама

Контролирай осветлението у дома с гласови команди

Едно мнение за “Контролирай осветлението у дома с гласови команди

  1. Pingback: ИКЕА Democratic Design Days 2017, НАСА и светът на модата – Vita Morena

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s