С удоволствие научихме, че тази пролет се задава второ издание на фестивала Sofia Restaurant Week!

Ето, че столицата отново ще потопи сетивата си в море от кулинарни преживявания. От 7 до 13 май ще имате възможността да тествате 25 от най-добрите ресторанти в София.

Ние от Вита Морена с радост се включихме в предишното издание на фестивала, като се очаровахме и станахме редовни посетители в част от ресторантите, докато други трайно зачеркнахме от wishlist-а си.

IMG_Pouchkine

Именно това е най-хубавото на Sofia Restaurant Week – че ти дава възможността да опиташ кухнята и да се потопиш ва атмосферата на нови заведения и да прецениш сам за себе си дали ти харесват или не.

Пролетната Седмица на софийските ресторанти ще ви предложи нови локации, менюта и кулинарни изкушения.

В новото издание има 17 нови ресторанти, които заедно с останалите 8, предлагат две различни менюта по избор. Всеки един от ресторантите притежава уникална атмосфера, и е подбран след внимателна селекция от организаторите.  

SRW_may2017-01 (002)

В рамките на седем дни щe можете да опитате невероятна храна, резервирайки своите места в предпочитаните ресторанти, които предлагат няколко степенно меню на стойност 25 лв., без включени напитки.

Kohinoor, SASA, Wagamama са част от екзотичните места, които може да посетите. Ресторантите са избрани според качеството на храната и обслужването, интериора и наличието на приятна градина, както и заради изключителното кулинарно преживяване, което предлагат.

IMG_Cactus

„Кактус“ е сред любимите ни места за хапване

В зависимост от настроението и придружителите, може да избирате между малки семейни ресторанти като Vino&Tapas, авторска кухня в Nico’las,  33 Гастронавта и Вакуум, както и висок клас заведения като Talents или Клуб Пушкинъ.

Почитателите на живата джаз музика ще могат да посетят Egur, Egur и Morino Urban Wine & Dine. Petrus е подходящ и за семейства с деца, и ще изненада всички с новото меню, което шеф Петър Янков е подготвил.

За любителите на steakhouse grill заведенията, организаторите са избрали Roadhouse Grill, където ще могат да опитат месо от висок клас, доставено от САЩ и Италия.

GIP_Morino

За любителите на вкусната чуждестранна кухня Sofia Restaurant Week предлага азиатска, индийска, средиземноморска, френска, италианска, арменска и гръцка кулинария. Сред предложените ресторанти ще намерите както модернистична, така и традиционна кухня, а някои от местата ще ви изненадат и с иновативни предложения.

Пролетната тема ще бъде застъпена в менютата на ресторантите с присъствието на специалитети с агнешко месо и свежи сезонни зеленчуци.

IMG_33Gaustauts

Всички ресторанти, както и менютата, които предлагат, можете да видите на официалния сайт на Sofia Restaurant Week. Резервации за Sofia Restaurant Week ще могат да бъдат направени от 26 април 2017 г. чрез интернет страницата на Фестивала.

Sofia Restaurant Week се организира от водещи онлайн и офлайн пътеводители за заведения и туризъм на български и английски език – Zavedenia.bg и Sofia In Your Pocket.

Прочетете отзивът ни за предишното издание:
Sofia Restaurant Week: Очарования и разочарования
Добрата кулинария ръка за ръка с добра кауза
София става част от Restaurant Week

Реклама

Опитай София! Ново издание на Sofia Restaurant Week

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s