Знаете ли колко голяма част от женските разговори се въртят около гърдите? Огромна! Лично аз с моите приятелки откакто имаме гърди (вече почти 15 години, какво щастие), ги обсъждаме на почти всяка наша среща. Коя какъв сутиен си е купила, коя вече не иска да носи сутиени, коя е сменила размера на чашката, при коя предменструалният синдром се е изострил и рефлектира в силна болка и тежест в гърдите и т.н.

Колкото повече години минават, толкова повече осъзнаваме, че трябва да се грижим изключително добре за бюста си. И то не само, за да бъде красив и сексапилен, а и защото ракът на гърдата не е мит, а реално съществуваща и прекалено често срещана болест с фатален край.

Ако преди като ученички и студентки ни вълнуваше просто да си купим красив сутиен с дантелки, които да прави гърдите ни по-големи, то сега се интересуваме дали той да удобен, да не ни стиска и да издържим цял ден в него, без да го махнем.

За жените с истински голям бюст обаче нещата стоят една идея по-сложно. При тях тежеста, проблемите с гърба, изгърбването и по-лесното увисване на бюста са реална заплаха. Спортът много помага, но пък колко от нас могат да спортуват редовно и постоянно?

67f1a25409de70709152b9aa39490023

Хубавото е, че новите технологии предлагат все по-добри и надеждни методи в помощ на здравето и красотата, а специалистите и лекарите са насреща, за да дадат алтернативни и добри решения за всяка болка.

И ако не ми вярвате, то тогава нека ви разкажа за SPM процедурата за моделиране на гърди.

Срещнах се с д-р Пеев в Клиника по дерматология, дермохирургия и естетична медицина AesteLine, за да му задам няколко въпроса точно за този метод за третиране на бюста, след като случайно попаднах в интернет на информация за уреда.

Оказва се, че самата техника – Suction Pump Massage, е позната от няколко години и се прилага за третиране на целулит.

Разликата е, че с помощта на специални накрайни, масажна техника и „игра“ с налягането уредът може да моделира, стегне и повдигне гърдите. Това означава, че можете да имате по-красив и стегнат бюст без намесата на скалпел и без спартански тренировки. Разбира се, спортът винаги помага, но SPM технологията ще ви даде по-бърз и добър резултат, който после можете просто да поддържате с правилни упражнения и процедури на определен период от време.

breast1703

А ето и как точно работи този метод – на гърдите се поставят специални накрайници (да, асоцияцията е като за уред за доене на млекодайни животни, но реално усещането е доста по-приятно). По време на процедурата тези крайници „обгрижват“ гърдите, масажират ги и упражняват контролирано пулсиращо налягане върху тях.

Процедурата се провежда на два етапа. Първият е контролиран класически SPM масаж, чрез който се стимулират лимфните възли и се активира лимфодренаж. При втория етап се прилагат въпросните накрайници (имат три размера – за големи, средни и малки гърди).

Машината задава ритмично движение, което редува подаването на отрицателно с нормално налягане. Най-просто казано така тъканите се свиват и разширяват, подобрява се циркулацията на кръв, насърчава се производството на колаген и всичко това води до образуването на нова съединителна тъкан. Именно това прави и повдигането и стягането на тъканите, което веднага се вижда в подобряване вида на гърдите и цялостния силует.

За да бъде ефектът още по-добър, се прилагат различни кремове по препоръка на дерматолога за домашна грижа, тоест – мажете се с тях вкъщи.

Изрично попитах д-р Пеев дали при процедурата има риск за здравето на жената и той направи следните важни уточнения:

  • Трябва да е направен преглед при мамолог най-много до година преди подлагане на първа процедура. Ако има засечена нередност или някакъв вид бучка, SPM терапията не се прилага.
  • Кожата трябва да е здрава (без дерматити и други проблеми)
  • Не трябва да се усеща болка по време на процедурата! Ако такава се появи, то задължително кажете на специалиста, който работи с уреда.
  • Не се прилага при жени със силиконови импланти
  • Не се прилага при бременни и кърмачки

Най-добри резултати техниката дава при жени между 40 и 50 години. При по-възрастни дами ще са нужни повече процедури и ефектът ще е по-малък.

В началото трябва да се стартира с 10 до 15 процедури една след друга (до 3-4 дена интервал между терапиите). След това е достатъчно да се правят поддържащи такива един-два пъти годишно. В различни индивидуални случаи може да се наложи по-често, но специалистът ще ви посъветва най-добре спрямо спецификите на тялото ви.

Интересното е, че SPM процедурата помага изключително много при болезнен менструален синдром. Което означава, че можете да си направите и една процедура просто за облекчение на чувството на тежест, раздразнение и дискомфорт.

stefan-stefancik-120247

Преди и след процедурата се правят измервания на бюста, за да може после самите размери да ви покажат какъв е резултатът. Ако не става дума за много големи гърди, които биха се повлияли малко по-бавно, то ефектът ще бъде ясно видим още след първата процедура.

Единствените странични ефекти може да са зачервяване, в редки случаи появя на синина, която ще отмине до максимум седем дни.

Ако се чудите къде се предлага SPM процедурата, то можете да посетите Дерматологична клиника AesteLine в столицата. Там можете да попитате на място за техниката, апарата, да зададете всички въпроси, които ви вълнуват, както и да видите самите накрайници.

Винаги е добре да сме максимално информирани за всичко, което искаме да правим с и за тялото си, затова ви препоръчвам да задавате въпроси без да се притеснявате.

Добрият специалист се познава по това, че винаги ще ви отгори точно, ясно и без притеснение.

camila-cordeiro-20343

Така че, морени, ако ви се иска да сте с едни по-стегнати и красиви гърди напред, то бих ви посъветвала да тествате SPM технологията и да видите как ще се отрази на тялото и самочувствието ви.

Защото най-хубавото на времената, в които живеем, са необятните възможности, които ни дават да се грижим за здравето и красотата си.

Благодаря на д-р Пеев за консултацията по темата. Ако имате въпроси към него, можете да ги зададете на editors@vitamorena.com и info@aestheline.com

Реклама

За гърдите на жените с любов – какво е SPM и с какво ни помага

2 мнения за “За гърдите на жените с любов – какво е SPM и с какво ни помага

  1. Pingback: Безплатни семинари на тема „Здрава и чиста кожа“ – Vita Morena

  2. Pingback: Изваяно тяло и нов живот за косата за пролет 2017 – Vita Morena

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s