Един от най-омразните ми уреди във фитнеса е велоергометърът! И то не защото ме мързи да въртя педали, даже напротив – имам колело и смело се придвижвам цяло лято из града на него. Само като си помисля колко метри/километри съм навъртяла на бягащата пътечка или на велоергометърът, без реално да съм мръднала от потната зала, ми става малко тъжно и леко тъпо. Сещам се за хамстерите в техните въртящи се колела.

А и във фитнесите ми е страшно скучно. В залите винаги се шири една специфична миризма на трениращи тела, ароматизатор, климатик и фитнес уреди, отделно на това е музиката, която следва да бъде „надъхваща“ и „мотивираща“.

Затова с риск да нямам перфектната фигура, предпочитам да намирам други начини за раздвижване и спортуване като много ходене пеша (ежеднвено, а не само през уикенда), позлване на стълби вместо асансьор, правилно хранене и т.н.

Днес обаче попаднах на една разкошна идея, която ако бъде реализирана, ще ме спечели веднага като почитател на статичното фитнес колело!

Става дума за проект на италианската компания „Carlo Ratti Associati“, която иска да създаде плаваща фитнес-лодка, която ще се захранва единствено с енергията, произвеждана от трениращите в нея и така ще се движи по река Сена из прекрасния Париж.

floating-gym-power-generator-paris-paris-carlo-ratti-associati-2

Модел, който показва как би изглеждал фитнеса

Трениращите ще могат реално да виждат резултат от положените усилия не само чрез мускулната треска в краката след тренировка, но и наслаждавайки се на едни от най-неверояните гледки на френската столица.

floating-gym-power-generator-paris-paris-carlo-ratti-associati-6

Според компанията проектът може да бъде започнат и успешно финализиран до 18  месеца, което означава, че през 2018-а с малко повече късмет и желание ще мога едновременно да тренирам крака и да разгледам забележителностите на Париж, носейки се по Сена 🙂

floating-gym-power-generator-paris-paris-carlo-ratti-associati-3

 

Пожелавам си по-често да чета за подобни инициативи и съвсем скоро да ги видя реализирани!

floating-gym-power-generator-paris-paris-carlo-ratti-associati-1

Прочетете още:
Париж – сърцето на света
“Един американец в Париж” и още едно желание за подарък под елхата

Реклама

Тренирай, за да видиш Париж – фитнес с добавена стойност

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s