Коледа е онова прекрасно време от годината, когато точно като в приказките три дена ядем, пием и се веселим.

Освен тежките трапези, коледните и новогодишни празници се характеризират с още много неща – весело примигващи лампички, бляскава украса, изкуствени и естествени елхи, гирлянди, мандарини, всевъзможни коледни песни и филми, шейни, елени, Дядо Коледа, но в крайна сметка всичко гравитира основно около храната и подаръците.

Едното натоварва бюджета, другото стомаха, но и двете носят радост.

zetlwebzhho-annie-spratt

Изкуството да имаме истински щастливи коледни и новогодишни празници е в това да не прекаляваме с нищо.

Как обаче да стане това? Ето няколко насоки:

x2gm-siufpu-jennifer-pallian

*Не залитайте в излишни харчове за празнична украса. Винаги ще има още нещо, което да искате да купите и да сложите у дома за повече цвят и настроение, но се замислете дали не е излишно. Определете си бюджет и се постарайте да го спазите.

*Не се ояждайте. Колкото и на човек да му се иска да отпусне края и да се поглези, всички имаме само по един стомах, който няма нужда да тормозим излишно.

*Не прекалявайте с подаръците. Тук важи същото като за коледната украса по-горе. Направете си списък на кого какво ще купувате, съставете бюджет и се опитайте да го спазите. Ако се чувствате неспособни да го направите и се поддавате на изкушението да купите още нещо, просто си спомнете, че януари е дълъг и студен месец.

*Забравете големите очаквания. Половината драми в живота идват от факта, че не гледаме реално на нещата около нас и очакваме повече, отколкото е нужно. Радвайте се и на малките неща и когато нещо не се случи по-план, просто се усмихнете и си кажете, че не е толкова фатално.

*Не позволявайте на никой, включително и на родителите, да ви ядосва. Около Коледа сякаш всички решават да се загрижат за личния живот на околните и дори и да не искат да досаждат, си позволяват най-различен род дразнещи въпроси („Още ли си сам/а“,“Не мислиш ли вече за деца?“, „Докога ще живееш така“ и т.н.). Не позволявайте в името на това да не стават конфликти, да си преглъщате яда или сълзите.

Отклонете въпросите с усмивка и кажете просто „Това си е моя работа, аз си знам„. Ако пък някой продължи да дърдори, излезте на коледна разходка и не се поддавайте на провокации.

И не забравяйте – направете нещо за себе си! Ако сами не се поглезите, няма как да очаквате някой друг да го направи. А и вие най-добре знаете от какво имате нужда и какво искате.

nzqkndofrpc-sweta-meininger

Радвайте се на всеки ден и забравяйте лошите моменти. Коледа е само веднъж годишно и колкото повече спомени трупаме, толкова повече бръчици се появяват по лицето ни. Нека тези бръчици са от радост и усмивки, а не от гняв 🙂

Реклама

Изкуството да имаме истински щастливи коледни празници

Едно мнение за “Изкуството да имаме истински щастливи коледни празници

  1. Pingback: Когато се чудим какво да подарим – готови подаръчи сетове – Vita Morena

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s