Животът и смъртта винаги вървят ръка за ръка и представляват едно неразделно цяло. Те са като ин и ян и без едното, не бихме могли да рзберем другото. Но Смъртта винаги е плашила хората. Може би заради способността ѝ заинаги да ти отнеме нещо ценно или да те отнесе далеч от всичко, което познаваш и обичаш.

А може би и защото никой не знае какво се случва след нея.

С живота всичко е ясно – раждаш се беззащитен и немощен, но със силното желание да бъдеш на този свят.

Раждаш се без нищо освен душата и тленното си тяло, а когато си отидеш, оставаш едното тук, на земята. Къде се преселва душата и дали някога се връща обратно, има само догатки.

Смъртта е повод за депресия и страх, а понякога и обратно. Хората намират различни начини да се справят с мисълта за смъртта и с чувството на депресия и обреченост, което тя носи.

Хеанули – артист и дизайнер, е намерила интересен начин да се справи с мрачните настроения. Тя споделя, че при едно от посещенията ѝ в Париж влязла в музей „Орсе“ и там съзряла картината на Мариан Сток „Момичето и англеът на смъртта“.

large_paris_painting

Момичето и ангелът на смъртта

Хеанули споделя как картината толкова силно я впечатлила, че я вдъхновила и започнала да рисува свои интерпретации на темата.

„Това ми даде толкова много сила да преодолея собствената си депресия. Мислех си за всичките загубени приятелства, разбити сърца и за трудните периоди, през което съм минала. Исках да превъзмогна депресията си и така започнах да рисувам кратки разкази.“

death-like-skeleton-drawings-haenuli-shin-foto1

Дори тъмната страна на живота може да даде комфорт и често депрсията по някакъв странен начин ни дава спокойствието, че познаваме себе си.

Разгледайте сюжетите на Хеанули и ще откриете в тях повече радост от живота и любовта, отколкото бихте очаквали.

Реклама

Депресията като източник на вдъхновение

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s