Париж – моя несбъдната мечта! Мечтая за Града на светлината от години насам или по една или друга причина, все се разминавам с възможността да го посетя.

Мечтите обаче имат едно голямо преимущество – карат те да тръпнеш в сладко очакване и да се стремиш още по-пламенно към сбъдването им. Точно затова и толкова харесвам всякакви неща за парижка тематика.

Книги, филми, музика, картички, картинки, бижута, дрехи и тапети дори!

%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d0%bd-%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d0%b5%d1%86-%d0%b2-%d0%bf%d0%b0%d1%80%d0%b8%d0%b6

И в цялата ми тази отдаденост на Париж, а и поради слабостта ми към детски илюстрации, нямаше как да подмина новата музикална книга ИК „Емас“ – „Един американец в Париж“.

Какво ще рече музикална – към книжното издание има CD с едноименното музикално творение на Гершуин, на когото всъщност е посветена и книгата. Именно той е американецът от заглавието, който е погълнат от пулсиращия град още със стъпването си в него.

Улични кафенета, разходка на Монмартър, компанията на чаровна млада дама – ето това е истинският живот!

edin-amerikanec-v-paris

Джордж не може да задържи за себе си всички тези впечатления и ги излива в своята музика – „Един американец в Париж“ е възхвала на френската метрополия от двайсетте години на миналия век.

Световноизвестната композиция на Гершуин е онагледена с прекрасните илюстрации на Дорис Айзенбургер, уловили изцяло духа на епохата, а приложеният диск съдържа цялото музикално произведение.

amerikanec-v-paris-page-001

 

Реклама

„Един американец в Париж“ и още едно желание за подарък под елхата

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s