Днес бяхме гости на едно чудесно събитие, посветено на кафето – Saeco Social Club. Наред с това, че се представиха автоматични кафемашини Saeco Incanto, един професионален бариста ни научи как да правим различни фигурки върху пяната на кафето.

А що се отнася до тайните на перфектното еспресо, оказа се, че те се крият в съвсем логични неща –качеството на зърната кафе и самата кафемашина. Ако тези две неща са както трябва, то може да сте сигурни, че ще получите прекрасна напитка с плътен вкус и омайващ аромат.

coffee

На самото събитие имахме възможността сами да си направим чаша кафе с интересна фигурка върху пяната, като за щастие всички присъстващи бяхме насърчени да си снимаме кафетата и да ги споделим в социалните мрежи, та не се наложи да го правим тайно (защото сме от онези хора, които снимат и споделят както пият и ядат, колкото и това вече да е old fashion)

dsc_4607

Толкова се улисахме в търсенето на перфектния филтър, за да изглежда снимката ни по-добре, че за малко щяхме да пропуснем Пощенската кутия за приказки на Гери Турийска и компания. Прочетоха се много интересни и забавни, истории посветени на кафето, а машините Incanto направиха сигурно 100 чаши кафе за отрицателно време.

dsc_4639

Радваме се на такава машина и в офиса, като най-най-хубавото в нея е, че с едно натискане на едно копче ти прави каквото желаеш. Има нужда от малко вода и кафе на зърна, от време на време да се изхвърли утайката и спокойно можем да кажем, че това е една от най-лесните за ползване кафемашини.

Ето и малко снимки от събитието:

Реклама

Как се правят фигурки от кафе и каква е тайната на перфектното еспресо

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s