Диабетът е коварно заболяване, което ненапразно е наричано „тихият убиец“. Световният ден за борба с болестта е на 14 ноември, а у нас още на 12 (събота) ще се състои специално събитие, целящо да повиши информираността на хората за диабета.

На 12.11.2016 г. в Борисовата градина от 11:00 до 13:00 часа пред лятната естрада, Росица Пандова – председател на СНЦ „Култура без граници“, майка на дете с диабет, професионална народна певица и музикален журналист, ще поведе „Сладкото хоро“ в подкрепа на хората си диабет. В „Сладкото хоро“ ще участват много танцови фолклорни клубове, хора с диабет и съмишленици.

На събитието ще можете да видите и живата изложба „Диабетът не ни спира“. Автори са млади фотографи, които през последните месеци обединиха усилия върху каузата да покажат, че с диабет пълноценният животът е възможен.

invitation-12112016

Отново в събота и в същия час, но в Плевен на площад „Възраждане“ също ще се проведе „Сладко хоро“ и жива изложба „Диабетът не ни спира“ в подкрепа на хората с диабет ще бъдат представени.

„Сладкото хоро е естествен завършек на целогодишната работа на „Култура без граници“. През годината организацията проведе над 20 обучения на медицински специалисти от детските градини, ясли и училищата в цялата страна на тема „Деца с диабет на училище“, едно мащабно национално обучение на деца и родители и на възрастни пациенти с диабет под надслов „Горди българи“, в което основен акцент бе приложението на иновативните високотехнологични методи и средства за добър контрол над диабета“ – разказват от Сдружение „Култура без граници“.

Всеки, който желае, може да посети (напълно безплатно) събитията в София и Плевен.

Реклама

„Сладко хоро“ в подкрепа на хората си диабет – тази събота в София и Плевен

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s