Едно от най-любимите ни неща в ИКЕА, по-любимо от масичките за 10 лева и белите чашки за левче, по-любимо дори от моливчетата и тефтерчетата, които спокойно можеш да прибереш за себе си, са плюшените играчки, направени по детски рисунки.

А още по-готиното е, че в глобален аспект ИКЕА даряват фиксирана сума от цената на всяка от тези играчки в полза на проекти, които подкрепят правата на децата по света и у нас да играят и да се развиват.

ph124711

От началото на ноември тази година у нас стартира третото издание на конкурса, в който всички деца до 12 години в България могат да нарисуват своя въображаем приятел, който ще може да оживее като истинска плюшена играчка.

20 рисунки ще представят страната ни на международния финал, в който ще се включат техни връстници от цял свят. От тях ще бъдат избрани 10 творби, за да се превърнат в играчки, които през следващата година ще се продават в полза на добра кауза във всички магазини на ИКЕА по света!

ph129296

Малките художници могат да качат рисунката си на ikeaplay.bg или я предадат в магазин ИКЕА София или Центровете за поръчки във Варна и Бургас. Важно е да се каже, че тази година  посетителите на сайта на конкурса ще могат да гласуват за своите фаворити, като трите рисунки, събрали най-много гласове, автоматично ще влязат във финалната двайсетица! Останалите 17 ще бъдат селектирани от жури.

soft toys, drawings, crayons Standing images

Играчка от миналогодишния конкурс

Победителите в локалния етап на конкурса ще бъдат обявени на 5 декември.

Споделяйте новината, за да стигне до повече деца, които да имат шанса да нарисуват въображаемия си приятел и още по-якото – да видят после рисунката си претворена в играчка!

И тази година партньор на ИКЕА у нас ще бъде УНИЦЕФ – всички набрани средства от кампанията ще подпомогнат локални проекти на Детския фонд на ООН в България.

Още за ИКЕА:
Живеем по свой вкус с ИКЕА

Реклама

Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели

Едно мнение за “Вълшебният конкурс за деца и техните фантастични приятели

  1. Pingback: Време за игра, време за добри дела с ИКЕА България и УНИЦЕФ – Vita Morena

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s