74-copy

Има една снимка, която ще остане вечна, колкото и време да минава от годината, в която е била направена, а именно 1957-а.

Макар кадърът да е заснет преди почти 60 години, той продължава да приковава общественото внимание заради двете дами, които са главните героини в кадъра, както и най-вече заради емоциите на София Лорен (вляво), породени от деколтето на Джейн Майнсфийлд (вдясно).

По времето, когато черно-бялата фотография все още е свеж актуален фотос, София Лорен е току-що прохождаща в кариерата италианска актриса на 20 и няколко, а Джейн Мансфийлд, дръзка нахакана нейна колежка от американската школа, на приблизително същата възраст, секс икона, с неподправеното холивудско излъчване и размах.

wallpaper_jayne_mansfield_hd_wallpapers-607x680

Двете жени от съвсем различни вселени се озовават на един и същи прием в Бевърли Хилс. Лорен, по-консервативна, сдържана по италиански, семпла и премерена и Мансфийлд, смела, натрапваща сексуалността си, без никакви задръжки – пълен ураган на морала за времето си, 50-те години на XX век.

Така съвсем спонтанно (или не) се ражда и този кадър, които остава завинаги в холивудската история.

София, „втрещена“ от деколтето на американската си колежка, което е шокиращо дълбоко за онова време, та дори и за настоящето, и Джейн, показваща прекалено голяма част от апетитния си, иначе наистина красив бюст пред обективите на папараците.

Каква обаче е била целта на Джийн? Да прикове вниманието единствено към себе си в голямата нощ на София. Все пак, двете актриси колкото и да са различни, са конкуренти в безмислостния свят на Холивуд.

74

Десетки години по-късно Лорен в свое интервю ще сподели, че в този момент тя наистина си е мислела онова, което всички виждаме изписано на лицето ѝ.

“Парамаунт” организираха прием за мен. Всички от киното бяха там, беше невероятно. И тогава пристигна Джейн Майнсфийлд – дойде последна. Точно този момент за мен беше изумителен… Насочи се право към моята маса. Знаеше, че всички ни гледат. Седна. И беше почти… Вижте, просто погледнете снимката. Къде е погледът ми? Зяпам зърната ѝ, защото си мислех, че ще изпаднат в чинията ми! На лицето ми е изписан страх! Бях ужасена, че всичко ще се изсипе от роклята ѝ и – бум! – ще се разпилее по масата.”

И макар да не отрича, че е прекарала приятно онази „фатална“ нощ в компанията на Масфийлд и двете цяла вечер да са разменяли сладки приказки и усмивки, Лорен все пак и до ден днешен отказва да дава автографи точно на тази снимка.

54bc1ecec0311_-_hbz-sophia-loren-20-1964-rexusa-210677bq-xl

82-годишната днес София, която зад гърба си има участия в над 90 филма и 2 награди Оскар, не иска да се идентифицира с тази снимка най-малкото от уважение към паметта на Джейн Мансфийлд, която остава завинаги на 34 години, загивайки в автомобилна катастрофа 10 години след създаването на този кадър.

Реклама

„Мръсната“ история зад една снимка на 59 години

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s